Sebastian Blaszkowski, 18, medarbetare

Sedan fyra år tillbaka kombinerar Sebastian Blaszkowski sina studier med en deltidstjänst på Burger King i Upplands Väsby. Det är en kombination han stortrivs med och varmt rekommenderar till andra som söker extrajobb. - Det är en bra möjlighet, speciellt för många i min ålder eftersom NSP anställer många ungdomar, så är det inte överallt.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

- Det varierar, vissa dagar jobbar jag i köket och andra dagar kan jag stå i kassan, det beror på hur personalstyrkan ser ut för dagen. Ibland axlar jag också rollen som köks- eller kassachef. Jag har jobbat här i fyra år och kan lite av varje och på så sätt kan jag täcka upp där behovet finns.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Umgänget. Jag jobbar med många trevliga människor och får jag träffa mycket nytt folk varje dag. Det blir man glad av. Sedan gillar jag att ha mycket att göra och det har man som medarbetare på Burger King, speciellt kring lunchtid och på eftermiddagen.

Vilka egenskaper tycker du behövs för att arbeta på en Burger King-restaurang?

­- Ett bra leende. Du måste kunna vara trevlig även när det är mycket att göra. Det är väldigt viktigt eftersom det är en restaurang du jobbar på och personer som kommer hit vill såklart bli bemötta på ett trevligt sätt. Du måste också kunna hålla dig lugn även om du har mycket att göra.

Vad tycker du om utvecklingsmöjligheterna inom NSP?

- Jättebra! Om du gillar ditt jobb och det går bra för dig finns det goda chanser att avancera till arbetsledare och på sikt till restaurangchef. Möjligheterna finns, det gäller bara att ta till vara på dem och vara tydlig med att man vill.

Vilken är din favoritburgare?

- Whopper Piñata, en smakrik burgare med nachochips, jalapenos, ost och stark salsasås.