Jessica wik, 19, arbetsledare

Jessica Wik började extrajobba som medarbetare på Burger King i Akalla 2010, parallellt med att hon läste på gymnasiet. 2011 var det dags för examen och hon kunde göra något få klasskamrater fick chans att göra: tacka ja till ett heltidsjobb. Idag har hon avancerat till arbetsledare och planerar bland annat vem som gör vad när det blir som mest att göra.

Vad är den största skillnaden mellan att jobba som arbetsledare och medarbetare?

- Du får ta mycket mer ansvar som arbetsledare och planerar bland annat ditt skifts arbetsuppgifter så att allt flyter på bra. Under ett helgskift är vi ofta åtta personer, på vardagarna runt fem. Arbetsuppgifterna i sig är annars ganska lika en medarbetares.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att det är kul att gå till jobbet. Mina arbetskamrater och jag har väldigt roligt ihop och jag gillar att träffa nya människor vilket jag verkligen får göra med alla gäster som kommer förbi.

Vilka egenskaper tycker du behövs för att arbeta på en Burger King-restaurang?

-Under en helgdag kan vi ha hundratals gäster som vill bli bemötta på olika sätt och då gäller det att snabbt kunna anpassa sig och möta deras behov. Jag tror att man måste tycka att det är kul att jobba med service helt enkelt.

Vad tycker du om utbildningarna som erbjuds från NSP och Burger King?

- När jag fick möjligheten att utbilda mig till arbetsledare blev jag väldigt glad, det är ju kul att gå vidare och få ta mer ansvar. Utbildningarna jag gått har varit bra och gett mig goda kunskaper att bygga vidare på - för mycket lär man sig sedan när man användar dem väl ute i restaurangen.

Vilken är din favoritburgare?

- Chrispy Chicken! En härligt friterad kycklingburgare med krispig sallad och dressing.