Erika björnsson, 25, restaurangchef

2006 började Erika Björnsson extrajobba på NSP:s Burger King-restaurang i Kalmar. Det blev startskottet för en karriär som hittills tagit henne till positionen som restaurangchef, nu senast för Burger King i Farsta. Drivkraften hittar hon i viljan att utvecklas.

Vad innebär det att vara restaurangchef?

- Att ta ett helhetsansvar för restaurangens ekonomi, rekrytering och lokala marknadsföring. Mycket handlar också om att bygga ett framgångsrikt arbetslag - en otroligt viktig bit för att restaurangen ska bli, och sedan fortsätta vara, framgångsrik.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det är att jag får träffa och arbeta med så många olika typer av människor. Idag har jag 38 hel- och deltidsanställda som alla har olika drivkrafter och för mig handlar det om att hitta vad som motiverar dem för att vi sedan ska nå våra gemensamma mål. Belöningen märks direkt i restaurangen i form av nöjda kunder som gärna kommer tillbaka.

Vad tycker du om utvecklingsmöjligheterna inom NSP?

- Själv började jag med att extrajobba på en Burger King-restaurang och har sedan dess gått igenom de allra flesta stegen i utvecklingstrappan, från produktionsledare, arbetsledare och till biträdande restaurangchef till att nu vara restaurangchef. Så jag tycker att utvecklingsmöjligheterna är goda, ett stort plus är att NSP väljer att satsa på personalen.

Vilka egenskaper letar du efter hos arbetssökande när du rekryterar personal?

- Jag tycker att det är viktigt att man är motiverad och har en vilja om att utvecklas och bli bättre på det man gör. Sedan är det såklart viktigt att man är en lagspelare och är beredd att hugga in där det behövs, en vanlig dag på restaurangen är det mycket att göra kring lunchtid och då är teamwork en förutsättning för att allt ska rulla på smidigt.

Vilken är din favoritburgare?

- Angus XT, den är kunglig, med ost och bacon som tillval såklart.